29 Ekim 2008 Çarşamba

Laledan Ege’yi İstanbul’a taşıdı!

Laledan Restaurant sonbahar-kış için menüsünü yenileyip Ege’yi İstanbul’a taşıdı! Boğaz’ın hemen kıyısında, yemyeşil bahçe içindeki Laledan Restaurant’da artık Ege’nin en güzel mezeleri İstanbulluların hizmetinde. Başka restoranlarda kolay kolay bulamayacağınız, taptaze, birbirinden lezzetli 40 çeşit meze, üstüne denizden yeni çıkmış, günlük 15 çeşitten arzu ettiğiniz balık, 22 çeşit rakı ve nefis tatlılar...

Menüdeki mezelerin en büyük özelliği hepsinin günlük yapılması ve taze tüketilmesi. Tıpkı Ege kıyı restoranlarındaki gibi mezeler bitince devamı yok çünkü yapımlarında kullanılan malzemelerin % 80’i Ayvalık ve İzmir yöresinden günlük olarak geliyor, o gün yapılıyor ve akşama tükeniyor! Çırağan Palace Kempinski yiyecek-içecek ekibinin Ayvalık ve yöresine yaptığı tadım seyahatlerinden sonra titizlikle oluşturulan yeni menünün hedefi oralarda yediğiniz mezeleri aynı koşullar ve aynı lezzette sunmak…

Neler yiyeceksiniz?

Soğuk mezelerden mesela lakerda, zeytinyağlı ringa turşusu, kabak çiçeği dolması, karides salatası, zeytinyağlı enginar, ahtapot salatası, deniz börülcesi; sıcak mezelerden dilerseniz Ayvalık kelle peyniri tava, kidonya (büyük kum midyesi) kaşar peyniri ile, kekikle marine edilmiş ızgara kalamar, tavada papalina balığı, tereyağda taze kalamar yumurtası ıhlamur sos ile… Ana yemek olarak tava, ızgara ve buğulama olarak servis edilebilen 15 çeşit balık ve istakoz; üstüne de vişne reçelli ve çam fıstıklı lor peyniri tatlısı, güveçte sıcak helva ya da baklava ve puding çeşitlerinden oluşan Türk tatlı tabağı gibi harika tatlılar…

Hiç yorum yok: