27 Eylül 2008 Cumartesi

TUROB'un Akgün Hotel'deki iftar yemeği turizmcileri buluşturdu



İstanbul Akgün Hotel'de TUROB'un geleneksel iftar yemeğinde konuşma yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, yıl sonunda İstanbul'da 8 milyon, ülke genelinde ise 25 milyonu geçen turisti ağırlayacaklarını söyledi.


Turizmden Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz ve çok sayıda turizmcinin katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan TUROB Başkanı Timur Bayındır, "Başarılı bir yıl geçiriyoruz. İstanbul'a, ilk 8 ayda gelen turist sayısı, yüzde 12 artış gösterdi. 2008 sonu itibariyle turist sayısının, İstanbul'da 8 milyon, ülke genelinde ise 25 milyonu geçeceğini umut ediyoruz. Turist sayısındaki artışa paralel olarak, turizm gelirlerinin de arttığına dikkat çeken Bayındır, “Merkez Bankası tarafından açıklana ödemeler dengesi verilerine göre 2008’in ilk 7 ayında, tahmini turizm geliri, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 23.7’lik bir artış göstererek 10 milyar 483 milyar dolar oldu. Bu da bize tesislerimizi daha iyi fiyatlara satabildiğimizi gösteriyor. Turizm sektörü ülkemizin yüzünü güldürmeye devam edecek." dedi.

TUROB’un düzenlediği etkinlik ve fuarlara da değinen Bayındır, “ 17-22 Eylül tarihleri arasında Soçi 2008 - 7.Uluslararası Yatırım Fonu toplantısına katıldım. 23-26 tarihlerinde ise Moskova’da Leisure 2008 Turizm Fuarı’na katılıyoruz” şeklinde konuştu.

TUROB’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti’nde hedefledikleri projelerle etkin rol almaya devam edeceğini söyleyen Bayındır,yemeğin ardından turizmin duayen isimlerinden Zekai Bayer'e Türk turizmine katkılarından dolayı TUROB tarafından teşekkür plaketi verildi.

Hiç yorum yok: