7 Ağustos 2008 Perşembe

BW The President Hotel yenileniyor




BW The President Hotel’de, yenileme çalışması devam ediyor.

2007 yılında başlayan büyük yatırım, 2008 ve 2009 yıllarında devam edecek. Otelde, 3 yıl içerisinde, yangın güvenliği, enerji tasarrufu ve çevre kirliliğinin önlenmesi konularına, 7.5 milyon dolar yatırım gerçekleştirilecek.
Yatırımların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden BW The President Hotel & BW Citadel Hotel Koordinatörü Recep Arifoğlu, “Geçtiğimiz yıl yangın güvenliği, spring sistemi, 4 ve 5’nci kattaki odaların yenilenmesine, 2 milyon dolar harcadık. Sadece yangın güvenliğine, 200 bin Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bütün katlarımızda spring sistemi kurulurken, yangın kaçış noktaları oluşturuldu. Bu yıl, tamamen enerji tasarrufu ve çevre kirliliğinin önlenmesi konularında altyapı yatırımı yapıyoruz. Klima cihazları, ısıtma cihazları, soğutma kuleleri, buhar kazanlarımız yenileniyor. Gelecek yıl ise; 1, 2 ve 3’ncü kattaki 110 odamız ile 1’nci kattaki toplantı odalarımızın revizyonu yapılacaktır. Otel içerisinde, son 3 yıldır devam eden ve toplamda 7.5 milyon doları bulacak olan yenileme çalışmasını, 2009 yılı Şubat ayında bitirmiş olacağız” dedi.

Dünyadaki gelişmelerin paralelinde, otel standartlarının çok iyi korunması gerektiğini anlatan Recep Arifoğlu, gelişen müşteri profilinin, son teknolojik ürünleri bulmak istediğini, en iyi hizmeti ve çevreye duyarlı olan otelleri tercih ettiğini söyledi.

İsmiyle tercih edilen oteliz

İspanya başta olmak üzere Avrupa pazarında, ‘isim’ olarak tercih edilen otel olduklarını ifade eden Recep Arifoğlu, “Verdiğimiz hizmet ile kulaktan kulağa yayılan ve isim olarak tercih edilen bir oteliz. Mesela, otelimizin online rezervasyon oranı, şuan yüzde 43’leri bulmuştur. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde ise, yüzde 70’i bulacaktır. Bu oran, ismen tercih edilen bir otel olduğumuzun göstergesidir. Dünyadaki gelişmeleri ve değişimleri, 7 kişiden oluşan İnovasyon Departmanımız ile anlık olarak takip etmenin yanı sıra, başarımızın sırrı, tüm ekibimizle işimizi severek ve Türk misafirperverliğini ön planda tutarak yapmamızdan geçiyor” diye konuştu.

3 yıl içerisinde İstanbul’un en büyük müşterisi ‘Rusya’

İstanbul otelleri olarak bu yıl çok iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Recep Arifoğlu, mevcut Avrupa ve Amerika pazarların yanı sıra, son yıllarda Rusya, Hindistan, Çin gibi diğer pazarlardan da, yoğun talebin gözlendiğini söyledi. Özellikle, önümüzdeki 3 yıl içerisinde, İstanbul’un en büyük müşterisinin Rusya olacağını anlatan Recep Arifoğlu, “Deniz-güneş-kum için ülkemize gelen Rus turistler, önümüzdeki 3 yıl içerisinde, kültür turizmi ve iş turizmi için daha yoğun olarak İstanbul’a gelmeye başlayacak. Başka bir örnek daha vermek gerekirse; Hindistan’da bugüne kadar yapılan etkin tanıtım kampanyalarının meyvelerini almaya başladık. Son dönemlerde otellerimizde, Hintli misafirlerimizi ağırlıyoruz. Kısaca İstanbul’umuz, 200’e yakın ülkeden almakta olduğu turist sayısını her geçen yıl arttıracaktır” şeklinde konuştu.

Best Western zincirinden 2 otele ödül

Grubun bünyesinde 2 otelin olduğunu anlatan Recep Arifoğlu, ‘Otellerimiz Beyazıt’taki BW The President Hotel ile Ahırkapı’daki BW Citadel Hotel’dir. Dünya Best Western (BW) zincirinin bu yıl yaptığı anketlerde, Türkiye’den, BW Citadel Hotel’in 967 oy ile birinci olurken, BW The President Hotel 937 oy alarak ilk sıralarda yer aldı. Her iki otelimizde, dünya genelinde çok iyi bir noktadadır. Özellikle, BW The President Hotel, İspanyolların İstanbul’da konaklamayı istediği oteller arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu sonuçlar, bizleri çok gururlandırmaktadır. Ekibimiz ile daima en iyi hizmeti vermek için çok çalışıyoruz” dedi.

Hiç yorum yok: