22 Ağustos 2008 Cuma

TUROB’un 37. ve ÇINAR Otel’in 50.Yılı Muhteşem Bir Yaz Balosu ile Kutlandı


TUROB'un Çınar Oteli'nde gerçekleştirdiği ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldığı baloda TUROB 37'nci, Çınar Otel ise 50'nci yaşını kutladı. Geceye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul Turizm Atölyesi Koordinatörü Mimar Tülin Ersöz ile birlikte turizm sektörünün önde gelen isimleri katıldı.



SKAL Başkanı Kemal Özyiğit'in açılış konuşmasını yaptığı gecede daha sonra sahneye davet edilen TUROB Başkanı Timur Bayındır, “Turizmci eşi olmak zordur. Bu nedenle geceye katılan tüm turizmcilerin eşleri olan hanımefendilere teşekkür ediyoruz. Bu güzel mekanda sözlerime; Siz değerli dostlarımızı aramızda görmekten duyduğum büyük mutluluğu ifade ederek başlamak istiyorum. Gecemiz, senede bir gün de olsa, eşlerimizle birlikte olmamız, hem kaynaşmamız, hem de, beraber eğlenebilmemiz için bir sebep oluyor. Vali Yardımcımız Sayın Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul'dan ayrılıyor. Ama, bizlerden ayrılmıyor. Ankara'ya atanarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü olarak görevine başlıyor. Kendisine, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Sizlerin de bildiği üzere, yıla çok iyi başladık. Yılsonunda, ülke genelinde, 25 milyon turist sayısını geçerek, 20 milyar dolara yakın döviz girdisini sağlayacağımıza inanıyor ve hedefliyoruz. Hedeflerimize ulaşmada, çok büyük bir özveri ve çalışma gerçekleştiriyoruz. Her zaman yanımızda olarak, sektörümüze çok büyük katkılar sağlayan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay ile Bakanlığımızın değerli çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüz, yerel yönetimlerimiz, huzurlu bir kent ortamı için 24 saat çalışarak üstün gayret gösteriyor. Kendilerine bir kez daha, sizlerin huzurunda sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İstanbul Destinasyonu başta olmak üzere, diğer destinasyonlarımızı uluslararası fuarlarda tanıtmak için daha yoğun işbirliği içerisinde el ele vermemiz gerektiğini düşüyorum. Özellikle, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olacağını, katılacağımız uluslararası fuarlarda daha etkin tanıtmalıyız. 2010 yılında, kentimizde gerçekleşecek olan kültürel ve sanatsal etkinlikleri öyle güçlü tanıtmalıyız ki, yurtiçi ve yurtdışından daha yoğun misafir gruplarımızı ağırlayabilelim. Söylenecek çok şey var. 44 yıldır turizm sektörüne hizmet veren bir kişi olarak, Türk turizminin çok güzel yerlere geldiğini söyleyebilirim.
Bunda, Birliğimizin katkıları da yadsınamaz. Bugün burada, siz dostlarımızla birlikte, TUROB'un 37'inci yılını birlikte kutluyoruz ve çok mutluyuz. TUROB'u, 37 yıl önce kuran ve bugüne kadar emeği geçen herkesi gönülden kutlayarak, teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan ve sektörümüze büyük katkılar sağlayan sponsorlarımız, Metro, Efes Pilsen, Yurtiçi Kargo, Ecolab ve Boyut Yayın Grubu'na huzurlarınızda tekrar teşekkür etmeyi bir borç biliyorum." diyerek sözlerini tamamladıktan sonra Bakan Ertuğrul Günay'ı kısa bir konuşma yapmak üzere mikrofona davet etti. Bakan Günay da geceye katıldığı için son derece mutlu olduğunu ifade etti.


Gecenin en renkli masalarından birisi...Maxi Haber Genel Yayın Yönetmeni Aykut Altındağ ve Maxi Haber Haber Müdürü Aslı Özek Altındağ, diğer gazeteciler ise Serap Girgin Baykal ve Tanju Baykal, Gönül Yıldırım, Yazgülü Aldoğan, Çınar Hotel PR Yönetmeni Hülya Akyurt ve ALEM Dergisi Editörü Serdar Baskın ve ekibi.

İstanbul'a ilk geldiği yıllarda İstanbul’da sadece Hilton ve Çınar Hotel'in bulunduğunu söyleyen Bakan Günay TUROB'un 37'nci, Çınar Hotel'in de 50'nci yılını kutladı. Bakan Günay konuşmasının ardından Çınar Hotel Genel Müdürü Esen Çetingil'e TUROB tarafından hazırlanan plaketi verdi.

Hiç yorum yok: