5 Ağustos 2008 Salı

İstanbul’u bilmiyorum: OUT, İstanbul'a Seyahat: IN



Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz,
"İstanbul, kültür turizmindeki başarısını ispat etti"


Son yıllarda ülkemizin yüzünü güldüren İstanbul'un, turizmdeki yükselişinin devam ettiğini kaydeden Antik Hotel Genel Müdürü Sevda Yılgaz, "İstanbul, bu yıl beklediğimizin ötesinde çok iyi. Dünyanın her yerinden gelen, bilinçli, seçici, farkedilir derecede düzeyli bir müşteri profilimiz var. Sadece turistik amaçlı değil, özel toplantılar, farklı ülkelerde faaliyet gösteren şubelerin buluşmaları, eğitim çalışmaları, toplantılar dikkat çekici nitelikte. Eğitim çalışmalarından arta kalan zamanda, İstanbul’u keşfetme arzuları, gece ve gündüz programlarında, markalı, nitelikli, hizmet veren yerlere isim vererek, yani önceden aldığı bir referansla, merakla, heyeycanla ve ısrarla rezervasyon yaptırmaları, ilgimizi çeken gelişmeler. Çoğu zaman yer bulamıyoruz bu işletmelerde ve yakaladığımız tarihlerde biz müşteriyle beraber sevinç yaşıyoruz. Bunları görerek, yaşayarak diyorum ki; İSTANBUL kültür turizmindeki başarısını ispat etti. Dünyanın sayılı metropollerinden biri olan İstanbul, beklentilere, arayışlara, araştırmalara, keyiflenmeye açık bir ‘Dünya Şehri’artık... Gezginlerin, İstanbul'u bilmiyorum demeleri OUT, İstanbul’a seyahat İN oldu” diye konuştu.

2009 ve 2010 satışlarına odaklandık

Bu yılın sonuna kadar dolulukların ortalama yüzde 90'ları bulacağını belirten Sevda Yılgaz, şunları söyledi:
"2008 yılı satışlarımız, kendiliğinden devam ediyor. Sektör olarak, 2009 ve 2010 satışlarına odaklandık. Şuan, 2009 yılındaki kongre ve toplantıların olduğu tarihlere yönelik, yoğun talepler alıyoruz. Gelecek yıla ilişkin, rezervasyonları yapmaya başladık. 2009 ve 2010'un, İstanbul için çok güzel yıllar olacağını, gelen yoğun talepler paralelinde gözlemliyoruz. Bazen, ileriye dönük tarihlerde, mesela 2009 yılında, bazı rezervasyonları alamadığımız için kırılan acenteci dostlarımız var, gönül alma turlarına başladık. Bu da, işimizin başka bir boyutu” diyor.

2010 herşeyden önce kentimizin farkında olmaktır

2010 Avrupa Kültür Başkentliği’nin İstanbul için çok büyük fırsat olduğunu ifade eden Sevda Yılgaz, “İstanbul'umuz tarihiyle, kültürüyle, alışveriş-eğlence merkezleriyle ciddi bir potansiyele sahip. Kent, içinde yaşayanlara keyif veriyorsa, burada yaşayanlar şehrine ve değerlerine sımsıkı sarılacak, sahip çıkacaktır. Farkındaysak, koruyacağız, gurur duyacağız, paylaşacağız, aktaracağız. Gençler, değerlerimizin farkına vararak, sahip çıkacaklar. Bu şehir, bir kerelik ‘Kültür Başkenti’ değil, ‘Dünyanın Başkenti’dir. 2010’un logosu, bilgileri, el broşürleriyle, afiş çalışmaları, tesislerimizde bu yıl itibariyle görünürde olursa, tanıtımda çok faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

‘Kulaktan kulağa’ tercih edilen oteliz

Antik Hotel’in ‘kulaktan kulağa tercih edilen otel’ olduğunu belirten Sevda Yılgaz, konuşmasına şöyle devam etti:
“1500 yıllık tarihi Bizans Sarnıcı üzerine kurulu olan otelimizin, her katı farklı bir dönemi anlatıyor. Tarihi atmosferi, Marmara Denizi manzaralı restoranı ve odalarının yanı sıra, Antik Cisterna'da yıl boyunca süren sergiler, çeşitli açılışlar ve uluslararası toplantılar ile Antik Hotel'in tüm mekanları hep yaşasın istiyoruz. Sergi yapmamız, yurt dışındaki sanatçıların da ilgisini çekmeye başladı. Bir aksilik olmazsa, bu yıl iki yabancı sanatçının sergisine ev sahipliği yapacağız. Bir tanesi, tekstil desenleri üzerine, Nürnberg Güzel Sanatlar Akademesi profesörünün sergisi olacak. Bu, beni çok heyecanlandırdı ve keyiflendirdi. Tablolar kendi imkanlarıyla yurt dışından gelecek, biz duyurusunu yapacağız ve sergi salonumuzu tahsis edeceğiz. Sanata, duyarlılığımızla da uluslarası boyuta geçtik. Tüm mekanlarıyla yaşayan bir oteliz. Tur operatörleri, acenteler, şirketlerle yaptığımız ortak çalışmalar dışında, sunduğumuz hizmet kalitesi ve yaşayan mekanlarımızla kulaktan kulağa tercih edilen oteliz” diye konuştu.

Misafirlerimizin “beklentimin üzerinde” kriteri ;
sektörüm adına duyduğum onurdur


Öger Tour'un geçtiğimiz günlerde yaptığı anket sonuclarına göre; Antik Hotel'in, ‘Müşteri Beklentisinin Üzerinde’ olarak değerlendirilen tesislerden biri olduğunun tarafına bildirildiğini açıklayan Sevda Yılgaz, “Beklentilerinin çok üzerinde bir hizmet veriyor olmaktan, çalışma arkadaşlarımla birlikte mutluluk duyduk. Bu kriter, sektörüm adına duyduğum onurdur. Bize güvenen, misafirlerini paylaşan ortak işbirliği içinde olduğumuz değerli Tur Operatörlerinin, bu hassas çalışmaları, bizlere daha fazla sorumluluk yüklüyor, güdülüyor. Biz de, hiç durmadan kendimizi yeniliyoruz. Geçen yıl odalarda gerçekleştirdiğimiz yenileme çalışmaları, bu yıl lobymizde devam etti. Ziyaretçilerin her köşesinde fotoğraf çektirdiği lobymiz, sanatsal bir tasarım oldu. Kısaca, kendinizi iyi hisseder ve keyiflenirsiniz burada. Çünkü, biz ekibimizle iş yapmayız, misafirlerimizi ağırlarız” dedi.

Hiç yorum yok: